Een wereld van verschil…

Hoe zal de aarde eruitzien zonder wilde bijen en andere bestuivers? In de achtdelige online videoreeks ‘Een wereld van verschil’ stellen maatschappelijk geëngageerde kunstenaars en creatievelingen hun inspirerende projecten voor. In hokjes denken deze mensen al lang niet meer. Ze bouwen mee aan een wereld van verschil.

Yasmin Van de Werf en Wim Wouters vormen samen de Antwerpse gamestudio Poppins & Wayne. Ze ontwikkelen interactieve verhalen met een maatschappelijke relevantie. In opdracht van de Europese Commissie creëerden ze Pollinator Park, een virtualrealitybeleving over het belang van wilde bestuivers, zoals wilde bijen en zweefvliegen. Leuk weetje: de architectuur uit de game werd gemaakt door eco-architect Vincent Callebaut.

Deze video werd gemaakt door Lotte Bode, Aldo Dalla Palma en Astrid Bode. Beelden Pollinator Park: Poppins & Wayne. Logo: Chloé Dhauwe & Jef Cuypers. Met dank aan ZOO Antwerpen en Immersive Lab (AP Hogeschool Antwerpen). ‘Een wereld van verschil’ is een productie van Klara, Kunstenpunt en Sabam For Culture.