Featured in Trends magazine…
(Dutch)

“Wij maken er een erezaak van om games te ontwikkelen die een statement maken en meer zijn dan enkel entertainment. Dat deden we al met PeaceCraft, een spel dat je in de schoenen en de smartphone van een vluchteling plaatst om zijn of haar tocht van het thuisland tot België te beleven.” Een groeiend publiek is op zoek naar zulke games, merkt Poppins & Wayne.

“Games met een ecologische boodschap sluiten aan bij die trend”, zegt Wim Wouters. “Gamemakers kunnen beslist een impact maken.” Alleen moeten die boodschappen, inzichten en ervaringen organisch verweven zitten in het spel en moet het game nog altijd fijn zijn om te spelen. “Met het vingertje wijzen en prekerig doen wérkt niet: dan haken gamers af.”

De ontwikkelaar kreeg van een aantal spelers reacties over Pollinator Park. “Sommigen vertelden dat ze hun tuin insectvriendelijk aan het herinrichten zijn, geïnspireerd door de inzichten die ze hebben vergaard met ons spel. Dáár doen we het voor.”

Read full article:
https://trends.knack.be/nieuws/inspiratie/belgische-games-schoppen-spelers-een-geweten-de-virtuele-wereld-die-de-echte-wereld-redt/