Het beste advies? De regel van 2 op 3!

Wim Wouters en Yasmin Van de Werf vormen sinds 2016 het creatieve duo Poppins & Wayne. Vanuit Wims deskundigheid als game-ontwerper en Yasmins schrijftalent, doen ze projecten waarin verhalen en technologie samenkomen. Van games tot virtual reality, van 2D tot 3D.
Yasmin werkte een aantal jaren als creatieveling bij Design is Dead. De oprichters van dat communicatiebureau, Jan en Hendrik Everaerts, hanteerden 3 criteria om te beoordelen of een opdracht interessant was: A) Gaan we er met plezier aan werken? B) Is het goed voor onze portfolio? C) Verdienen we er iets aan? Als je twee keer ‘ja’ kon antwoorden, dan was het een ‘go’.

“Die regel van 2 op 3 gebruiken we nog altijd. Het zorgt voor een gezond evenwicht tussen werk waarmee je je boterham verdient en werk waaruit je voldoening haalt. Opdrachten waarbij je alledrie de criteria kan afvinken, die zijn heel zeldzaam.”

“Het afgelopen jaar werkten we intensief aan PeaceCraft, een smartphonegame die jongeren wil sensibiliseren over de vluchtelingencrisis. We konden er echt hart en ziel in kwijt én het illustreert perfect waar Poppins & Wayne voor staat. Een score van twee op drie dus. Natuurlijk moet je ook ingaan op financieel interessantere opdrachten, maar die leuke portfolio-projecten houden je wel scherp en creatief. En gelukkig!”

(Tekst: Paulien Coenaerts – Foto: Wim Kempenaers)

Bekijk het volledige artikel én meteen ook de rest van het ZO Magazine van Unizo.