Zo’n 80% van onze lagere scholen ‘bingelt’. Wij stonden als creative consultants mee aan de wieg van Bingel 2.0.

In 2011 lanceerde educatieve uitgeverij Van In het digitale leerplatform Bingel voor leerlingen van de lagere school. In 2014 kreeg het platform een extreme makeover. Van In deed voor het creatieve concept hiervan beroep op onze expertise in gamification en storyfication. Om de drop-out gedurende het schooljaar te minimaliseren en leerlingen geboeid en gemotiveerd te houden,  werkten we een inhoudelijk en visueel concept uit waarbij per leerjaar een thematisch eiland en een vervolgverhaal centraal stonden. De ruwe storylines en personages werden nadien door Het Geluidshuis verder uitgewerkt tot meeslepende vervolg-hoorspelen.

Een succesverhaal? Zeker! Bingel wordt intensief gebruikt door de meeste Belgische lagere scholen en werd ook uitgerold in verschillende andere Europese landen. Bingel won bovendien heel wat awards als innovatief educatief product, waaronder de prestigieuze International Excellence Award voor Educational Learning Resources.

In opdracht van: Uitgeverij Van In